Jeugdtheater Jummies

De Duistere Heuvel

  Data

  • Vrijdag 1 Sep. 2017 om 19u30
  • Zaterdag 2 Sep. 2017 om 19u30
  • Dinsdag 3 Okt. 2017 om 16u

  Locatie

OC De Cerf
(Kerkstraat 1 - 8560 Gullegem)

  Tickets

  • Standaardtickets - €8,00

Geen vaste zitplaatsen

  De Duistere Heuvel

Barbara droomt al jaren om ooit eens beroemd te worden. Ze droomt zich een wereld waarin de mensen haar zien als een idool en alles doen om haar vriendschap te winnen. Helaas blijft het bij dromen want zij blijft maar het verlegen meisje dat slechts twee vriendinnetjes heeft. Tot zij op een nacht het bezoek krijgt van een vreemd mannetje, Poliep genaamd. Hij vertelt haar dat zij om twaalf uur 's nachts naar de behekste heuvel moet komen met Mops en Lotte. De volgende nacht begeven zij zich naar de geheimzinnige heuvel. Daar wacht hen een onwaarschijnlijk avontuur met een dansende heks en haar trawanten. Als ze over de heuvel geraken , weliswaar met de hulp van Poliep , dan komen zij in een paradijselijk land. Er zijn echter vele valkuilen die zij moeten overwinnen.

Dan pas zullen haar dromen uitkomen.

  Jeugdtheater Jummies

Jeugdtheater 'Jummies' zag het levenslicht in december 2014. In onze regio was er een gebrek aan initiatieven die de jongeren richting het theater stuwden. Bezieler én regisseur Christophe Courtens zag bij de oprichting hiervan zijn droom in vervulling gaan: jeugd de kans geven om toneel te spelen, om te proeven van alles wat met theater te maken heeft.

De opstart van het project werd ondersteund door de jeugdfanfare Bravoura, zowel op muzikaal, logistiek als materieel vlak. Ook de bezieling en morele ondersteuning van auteur Fons Vinck gaf de jongeren vleugels. In september 2015 waren de voorstellingen een schot in de roos. 2 voorstellingen in OC De Cerf te Gullegem waren meteen voldoende voor 600 personen.

Het jaar nadien trok de groep van 28 acteurs richting het Theatercentrum in Gullegem. Bedoeling was er thuis te komen. Dit bleek echter een veel moeilijker puzzel dan gedacht, waarna de samenwerking met De Lustige Slijters stopte.

We gaan nu zelfzeker de toekomst tegemoet. De groep is inmiddels uitgegroeid tot 34 acteurs van 11 tot 19 jaar. Een team van enthousiaste medewerkers omringt het geheel. Naast acteerlessen, opleidingen drama, woord en dans worden ook ontspanningsnamiddagen en weekends georganiseerd.

De naam zelf heeft de groep te danken aan hun allereerste stuk dat ze ten tonele brachten: "het Jumanji mysterie"; een muzikale jeugdthriller van Fons Vinck.

Meer info

Tickets De Duistere Heuvel

Jeugdtheater Jummies

Kies voorstelling & tickets (1/5)